Álomruha VS Divat

Vegyük át az előző blogunk szempontjait szépen sorjában. Az első ilyen a divat és az álom közötti valóság megtalálása. Ahhoz, hogy megértsük és pontos képet kapjunk, nézzük át a fogalmakat. 

Az álom: gondolatok, hangok és érzelmek összessége. A legtöbb ember ébren töltött idejének csaknem felét álmodozással tölti. Az álmodozás segíthet mindennapjainkban megtalálni a válaszainkat. Segíthet önismeretünk mélyítésében. Javíthatja memóriánkat. Növeli az empátiás készségünket. Kreativitás. 

 Na és mi is a divat? 

Divatként szokás hivatkozni az alábbi fogalmakra:

  • Az élet külső formáit, a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és konkrét változó szokások összessége, rendszere;

  • Felkapott szokás;

  • Valakinek vagy valaminek időhöz kötött közkedveltség

Ha túl vagyunk ezeken a nyers fogalmakon akkor térjünk a lényegre. Mit álmodtál meg magadnak? Milyen esküvőt? Milyen menyasszonyi ruhát? Erre a választ csak Te tudhatod! Amiben pedig biztos vagyok, hogy az álom folyamatosan alakult. Mikor elkezded a esküvői ruhádat keresni, tedd fel magadnak a kérdést: Milyen ruhákról álmodoztam gyerekkoromban? Milyen ruha volt az amiben elképzeltem magam? Biztos vagyok benne, hogy ez a kép a fejedben óriásit változott az évek folyamán. Alakult az ízlésed és lett egy saját stílusod! A másik kérdés,hogy amikor a Nagy😊 kérdésre kimondtad az igent és először gondoltál bele az esküvődbe, akkor milyen ruhában láttad magad? Ezek azért fontos kérdések, mert ebben az állapotban még nem vitte el a gondolataidat az interneten talált ezernyi kép.

Aztán persze jön a következő lépés. Rákeresel a Google-ban, Pinteresten, Instagramon a menyasszonyi ruhákra, aztán megismerkedsz a tervezőkkel, a stílusokkal, és azt látjuk, hogy ez az a pont amikor a menyasszonyok egyre jobban elbizonytalanodnak. Persze fontos, hogy a divatnak megfelelő legyen a ruhád, de mi mindig arra bíztatjuk a menyasszonyainkat, hogy azért az álmaikat a divat oltárán ne áldozzuk fel. Ezért is kezdtük úgy, hogy tedd fel magadnak a kérdést az álmaidról és csak aztán nézz körül és tájékozódj, mert akkor már olyan kiinduló alapod van, ami nem hagy tévedni. A divat folyamatosan alakul, sokszor vissza is tér, viszont ha valakinek van egy stílusa, akkor az aktuális divatból ki tudja azt választani ami a legközelebb fog állni hozzá. 

Ha az álmod egy nagy hercegnős ruha volt, de most azt látod, hogy a trendek a kis szoknyák felé mutatnak, akkor értékeld át magadban, hogy ha visszanézed a képeidet 20 év múlva akkor mit fogsz mondani? Meg fogod-e bánni a pillanatnyi döntést? Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne figyeljük a divatot. Sőt! Nagyon is! Trendinek lenni jó és magabiztosságot ad, amire lássuk be nagyon is szükségünk van! Hanem arra szeretnék rámutatni, hogy ne engedjük behatárolni elképzeléseinket. Légy Önmagad! Találd meg a stílusod és akkor garantált a siker!

 

Esküvőiruhaszalon vezetőként sok információt hallunk a menyasszonyoktól,illetve saját tapasztalatunk is van egy esküvő levezényléséről.Ezért tudjuk azt, hogy nagyon sok mindenben kell megfelelni egy esküvőn.A  hiba lehetőségek nagy része elkerülhető egy kis információ szerzéssel. Ezért próbálunk nektek segíteni amiben csak tudunk. Ha te is úgy érzed, hogy érdekelnek ezek a kérdések,akkor kövess minket a közösségi médiában, figyeld a honlapunkat vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.

Szólj hozzá Te is!

Rólunk

Úgy gondolom, hogy ha az ember élete nagy napjára készül, akkor azt méltóképp meg kell ünnepelni. A várakozással teli időszakot éppen az teszi széppé, hogy a megélt élmények, mint amilyen a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása felkészítenek, hozzásegítenek a nagy esemény emlékezetessé tételéhez.

Kapcsolódó tartalmaink

Kövess minket itt is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le legújabb tippjeinkről!